• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Bensinhandlare i limbo efter Panaxia

Publicerad

Det finns fortfarande ingen lösning för de många småföretagare som hamnat i svåra ekonomiska problem efter värdetransportföretaget Panaxias konkurs.

Omkring 250 av landets bensinhandlare har kommit rejält i kläm i samband med Panaxiakonkursen. Värdetransportbolaget har tagit hand om deras dagskassor men pengarna har sedan försvunnit.

-Våra medlemmar befinner sig i någon form av limbo just nu, säger Robert Dimmlich, vd för branschorganisationen Svensk Bensinhandel.

Många handlare försöker nu privat låna upp pengar för att klara driften. Andra överväger en konkursansökan.

-Två handlare ska redan ha gjort det, men jag har inte varit i kontakt med dem själv så jag kan inte säkert bekräfta det, säger Dimmlich.

Inom ICA-koncernen har ett antal enskilda ICA-handlare skrivit avtal för sina egna värdetransporter med Panaxia. Den centrala ICA-organisationen är inte inblandad i den upphandlingen.

ICA har inte heller överblick över hur många av de 1 350 ICA-butikerna i landet som har hamnat i problem.

-Men vad vi vet hittills så är det ungefär 6-7 butiker som har vänt sig till ICA för att få juridisk hjälp efter att pengar har hämtats men inte satts in på kontot. Varje enskilt fall är viktigt och det handlar om summor på hundratusentals kronor upp till miljonen, säger Staffan Ekengren, presschef på ICA AB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Panaxias konkurs

Mer i ämnet