Bolaget är mycket pressat efter att dess flygplansmodell 737 Max varit inblandat i två katastrofala dödskrascher och fått stanna på marken världen över sedan modellen belagts med flygförbud. Foto: Lindsey Wasson/REUTERS

Boeings vd avgår – efter krisen med 737 Max

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeings vd Dennis Muilenberg lämnar sitt jobb. Han ersätts i januari av styrelseordföranden David Calhoun, rapporterar New York Times.

Bolaget är mycket pressat efter att dess flygplansmodell 737 Max varit inblandat i två katastrofala dödskrascher och fått stanna på marken världen över sedan modellen belagts med flygförbud.

På grund av den pågående krisen har företaget beslutat att sparka sin vd Dennis Muilenburg.

Boeing vill återuppbygga goda relationer

Boeing säger i ett uttalande att: ”Vi har beslutat att en förändring i ledarskapet var nödvändig för att återställa förtroendet för företaget.”

Boeing säger också att det är ett steg i att återuppbygga goda relationerna med tillsynsmyndigheter, kunder och andra berörda. Det rapporterar New York Times.

David Calhuon, företagets styrelseordförande, kommer ersätta Muilenburg i januari och fram till dess kommer förtagets ekonomichef Greg Smith att tillfälligt fylla posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.