Foto: TT

Deutsche Bank i gungning

Uppdaterad
Publicerad

Tyska storbanken Deutsche Bank är i gungning. Och när den tyska regeringen uppges svaja på målet om banken ska få statlig hjälp föll Deutsche Banks aktie i synnerhet och bankaktier i allmänhet på de europeiska börserna.

Amerikanska myndigheter kräver den tyska storbanken på hiskeliga 14 miljarder dollar, motsvarande 120 miljarder kronor i böter. Bakgrunden är att banken ägnat sig åt vilseledande affärer med bostadsobligationer.

I helgen skrev magasinet Focus, med hänvisning till anonyma källor, att förbundskansler Angela Merkel ska ha dömt ut statlig hjälp, något som nu tonas ner av en talesperson för Merkel.

– Det finns ingen anledning att spekulera i möjligt tyskt statligt stöd för Deutsche Bank, sade talespersonen enligt Reuters.

Deutsche Bank faller med sex procent på Frankfurtbörsen. De svenska storbankerna, med Handelsbanken i spetsen, faller med omkring två procent vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.