Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVTs ekonomikommentator Alexander Norén är på plats i Davos och svarar på tre frågor om ekonomimötet. Foto: Marco Nilsson/SVT

Inflationen, energikrisen och handelskrig på Davos-agendan

Uppdaterad
Publicerad

I veckan träffas världs- och företagsledare under Världsekonomiskt forum i Davos. SVTs ekonomikommentator Alexander Norén är på plats och rapporterar från möten och seminarier där kriget i Ukraina ligger i fokus.

Under måndagen inleddes återigen den fyra dagar långa sammankomsten där näringslivet, politiker och ideella organisationer träffas i den lilla staden Davos i Schweiz. Nu träffas man för att diskutera världsläget för ekonomin, kriget i Ukraina och de många handelsproblem som kriget orsakat.

Inflation, energi och handelskrig

SVTs ekonomikommentator Alexander Norén befinner sig på plats och rapporterar direkt.

– Det är de stora frågorna i världen som diskuteras, framförallt ekonomin, inflationen, energikrisen och ökade spänningar med handelskrig som följd som står på agendan, säger han.

Se ekonomikommentator Alexander Norén svara på tre frågor i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.