Ericsson gör miljardnedskrivningar Foto: TT

Miljardsmäll för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Ericsson tvingas till nedskrivningar på 14,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Nedskrivningarna rör främst goodwill.

Nedskrivningarna är en konsekvens av bolagets fokuserade affärsstrategi som presenterades i mars 2017, skriver Dagens Industri

Den förändrade bolagsskattesatsen i USA innebär en påverkan på rörelseresultatet och en skattekostnad på en miljard kronor, men påverkar inte kassaflödet.

Nedskrivningarna rör goodwill och handlar till största delen om problemområdena Digitala tjänster och Media, som bokföringsmässigt ligger under rubriken ”övriga segment”.

– Det handlar framför allt om området ”digital services” där det finns tidigare förvärv vars teknik inte längre anses lika lönsam, och därför skriver man ned värdet på dem med 14 miljarder. Det påverkar Ericssons resultat för fjärde kvartalet, säger Peter Nyquist, head of investor relations på Ericsson till SVT Nyheter.

Ericsson har tidigare flaggat för att en nedskrivning kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.