• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Moody's sänker betyget för Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Moody's sänkte på onsdagen kreditbetyget för Spanien med tre punkter, från A3 till Baa3.

Det skedde dagen efter det att den spanska regeringen ingått avtal om att låna 100 miljarder euro för att säkra landets banker.

”Det här kommer att ytterligare öka landets skuldbörda, som har ökat dramatiskt sedan finanskrisen utbröt”, säger Moody's i ett uttalande.

Moody's sänkte i onsdags kväll även kreditbetyget för Cypern två steg, med hänvisning till landets nära förbindelser med Grekland och risken för att Grekland ska lämna eurozonen.

Betyget sänks från Ba1 till Ba3. Det amerikanska kreditvärderingsinstitutet gör bedömningen att ett grekiskt utträde ur eurozonen skulle tvinga den cypriotiska regeringen att utöka stödet till banker.

Situationen förvärras av att landets finanser redan är ansträngda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eurokrisen

Mer i ämnet