Musk rekordsäljer Tesla-aktier

Uppdaterad
Publicerad

Teslamiljardären Elon Musk sålde under fredagen cirka 7.92 miljoner av sina aktier i Tesla för motsvarande 71 miljarder kronor, rapporterar Bloomberg. Det ska vara Musks största försäljning av Tesla-aktier någonsin.

Teslagrundaren Elon Musk menar att han är tvungen att sälja aktierna ifall han måste gå igenom med köpet av Twitter. Han vill därav undvika att paniksälja i sista sekunden om affären skulle bli verklighet.

Redan sålt miljoner aktier tidigare

För en månad sedan lovade Musk att han inte skulle sälja mer Tesla-aktier. I april sålde Musk ytterligare cirka fyra miljoner aktier i elbilsföretaget med anledning av Twitter-köpet. Då rasade Tesla drygt tolv procent.

Enligt experter som Reuters har pratat med, kan Musk behöva sälja ännu mer aktier om han tvingas köpa Twitter eller blir tvungen att betala böter.

Nu äger Musk drygt 155 miljoner aktier i Tesla.

Twitter och Musk möts i domstolen

Striden mellan Twitter och Musk har pågått i månader. I juli stämde Twitter Musk för att ha brutit mot avtalet på 44 miljarder dollar och bad en domstol i delstaten Delaware att beodra Musk att slutföra affären. Musk i sin tur lämnade in en motstämning samma månad.

Domstolsförhandlingarna väntas pågå i fem dagar med början den 17 oktober.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En mångmiljon affär som inte riktigt har gått som planerat. Se hur Elon Musks köp av Twitter har gått i klippet ovan. Foto: Susan Walsh/Chris Delmas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.