Genrebild. Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, är övertygad om att börsen i Stockholm kommer att fortsätta nedåt. Foto: TT

Efter USA-raset – Nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsbörsen väntas gå ner vid öppning efter att börserna i USA fallit rejält under måndagen.

– Det kommer falla rejält. Jag tror på en öppning på minus 3 procent. Vart det tar vägen sedan och vad stängningskursen blir är mer osäkert, säger Peter Mamqvist, chefsanalytiker på Remium, till Svenska Dagbladet.

Småbolag kan drabbas hårdast

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, är övertygad om att börsen i Stockholm kommer att fortsätta nedåt.

– Den kan mycket väl gå ner tre, fyra procent, det vore inte alls konstigt. Men det är svårt att säga exakt hur långt det här kommer att gå, säger han till Dagens Nyheter.

Särskilt småbolag kommer att drabbas hårt, tror Hemberg.

Rådet: Sitt still i båten

Joakim Bornold, sparekonom vid Nordnet, tycker ändå att den bästa reaktionen för svenska aktiesparare är att ta det lugnt.

– Till och från svänger aktiemarknaden så här. En del har glömt bort det eftersom det har varit så lugnt i några år, men det är ganska normalt att den gör det, säger han till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.