Nya nedskärningar på Volvo PV

Uppdaterad
Publicerad

Produktionstakten på Volvo Personvagnar måste ner ännu mer.

Sommaren har inneburit vikande försäljning för Volvo Personvagnar . För en vecka sedan kunde Sveriges Television berätta att Torslandafabriken i Göteborg ska minska sin produktion med nio procent från den första oktober.  Som en konsekvens kommer 2-300  anställda som hyrts in från bemanningsföretag att bli av med sina jobb.

Men i slutet av förra veckan fick underleverantörerna till Torslandafabriken besked om att neddragningen blir ännu större. Tidigare beslut att dra ned produktionstakten från 57 till 52 bilar i timmen räcker inte. Utan från den första oktober kommer Göteborgsanläggningen att gå på en produktionstakt på 50 bilar i timmen. Om detta innebär ytterligare personalnedskärningar är ännu inte klart.

På Volvo personvagnars pressavdelning vill man inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till den presskonferens som äger rum i Stockholm i dag.

-I samband med vår halvårsrapport kommer ledningen att berätta om vilka effekter det förändrade marknadsläget får för Volvo Personvagnar, säger  presschefen Per-Åke Fröberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Volvo cars

Mer i ämnet