Foto: TT

Priset på svenskt nötkött har nått taket

Uppdaterad
Publicerad

Större efterfrågan än tillgång på svenskt nötkött har gjort att priserna nu nått gränsen för vad kunderna är beredda att betala, skriver ATL. Bönderna har fått allt mer betalt för sitt kött vid slakt men nu menar slakterierna har man inte längre kan ta ut priserna i handeln.

– Vi är på en nivå som vi inte kan dra ut på för mycket med tanke på konsumenternas långsiktiga förtroende, säger Dan Jacobsson, färskvaruchef på Ica, till tidningen.

Han säger att de höga priserna öppnat upp för mer importerat kött, som är billigare, men påpekar samtidigt att efterfrågan på svenskt kött fortfarande är stor.

Hans Agné, vd för Svenska köttföretagen, säger till ATL att prisgapet till importerat kött är rekordstort och priset på svenskt nötkött etablerat sig på en ”ohälsosamt hög nivå”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer