Foto: TT

Problem att betala med Mastercard

Uppdaterad
Publicerad

Sedan midnatt har det varit problem att använda Swedbanks bankkort kopplade till Mastercard. På onsdagförmiddagen var problemen fortfarande inte lösta, men felet tros vara avhjälpt under sen eftermiddag.

Banken har lokaliserat felet i en databas och arbetar för att lösa problemet. Felet tros vara avhjälpt framåt sen eftermiddag.

– Det går framåt men långsamt, säger Claes Warrén, presskontakt på Swedbank, till TT.

Har man drabbats av problem på grund av händelsen kan man kontakta banken och göra en reklamation, och eventuellt få ersättning från banken.

– Vi ersätter om det finns skäl till det, säger Claes Warrén.

Problem med bankomater och nätköp

Störningarna omfattar MasterCard bankkort samt Visa Ung. Dessa går i nuläget inte att använda i bankomater eller vid köp på nätet. De ska dock gå att handla med i butiker.

– Övriga betal- och kreditkort fungerar och går att använda som vanligt, säger Swedbanks presskontakt Claes Warrén till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.