Reinfeldt kritisk till EU-topparnas förslag

Uppdaterad
Publicerad

EU:s högsta ledning föreslår att mer makt ska flyttas till Bryssel.
Ett förslag som Fredrik Reinfeldt (M) är kritisk till:
–Jag tror inte att det löser Europas grundläggande problem, säger han till SVT.

EU:s främsta företrädare varnade i dag för att utvecklingen i Europa kräver att EU går vidare med en bankunion, en finanspolitisk och politisk union.

Förslagen finns i en rapport som skickats ut inför toppmötet i Bryssel torsdag och fredag. Författare är EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och EU:s valde ordförande Herman Van Rompuy,

Förslagen ska tas upp på eu-toppmötet i övermorgon. Statsminister Fredrik Reinfeldt är kritisk och menar att krisländerna måste lösa sina egna problem:

–Jag tror inte att det löser Europas grundläggande problem. Det behövs mer nationella, strukturella reformer och bättre ordning i de länder som har störst problem, säger han till SVT.  

–Förslagen innehåller alltför mycket som bygger på tänkandet att vi gemensamt ska täcka varandras skulder – bra för dem som har mycket stora skulder, mindre bra för dem som har små skulder, säger Reinfeldt.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eurokrisen

Mer i ämnet