Reinfeldt kritisk till EU-topparnas förslag

Uppdaterad
Publicerad

EU:s högsta ledning föreslår att mer makt ska flyttas till Bryssel.

Ett förslag som Fredrik Reinfeldt (M) är kritisk till:

–Jag tror inte att det löser Europas grundläggande problem, säger han till SVT.

EU:sfrämsta företrädare varnade i dag för att utvecklingen iEuropa kräver att EU går vidare med en bankunion, en finanspolitisk ochpolitisk union.

Förslagen finns i en rapport som skickats ut inför toppmötet i Brysseltorsdag och fredag. Författare är EU-kommissionens ordförande José ManuelBarroso och EU:s valde ordförande Herman Van Rompuy,

Eurokrisen

Förslagen ska tas upp på eu-toppmötet i övermorgon. StatsministerFredrik Reinfeldt är kritisk och menar att krisländerna måste lösa sina egnaproblem:

–Jagtror inte att det löser Europas grundläggande problem. Det behövs mernationella, strukturella reformer och bättreordning i de länder som har störst problem, säger han till SVT.  

–Förslageninnehåller alltför mycket som bygger på tänkandet att vi gemensamt ska täckavarandras skulder – bra för dem som har mycket stora skulder, mindre bra fördem som har små skulder, säger Reinfeldt.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurokrisen

Mer i ämnet