Foto: TT

Uppgift till SVT: Inga nya varsel på Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga ytterligare varsel från Ericsson, erfar SVT Nyheter. I morgon kommer telekomföretaget att lämna besked att man lyckats lösa övertaligheten i Sverige genom frivilliga avgångar.

Det var i november som ledningen för Ericsson presenterade sitt stora nedskärningspaket för Sverige som innebar att 3.000 tjänster skulle plockas bort från företaget. Hårdast drabbades fabrikerna i Kumla och i Borås där över 800 personer hade varslats om uppsägning.

De största neddragningarna ska dock ske i tjänstemannaledet, där Ericsson gått ut med att 1.900 jobb ska bort i Kista, Linköping, Göteborg och Karlskrona.

Tillräckligt med frivilliga avgångar

Företagsledningen har dock presenterat en rad lösningar för att få anställda att lämna företaget frivilligt och i morgon kommer Ericsson att lämna beskedet att tillräckligt många har nappat på erbjudandet så att det inte blir några varsel.

– Vi går ut med besked i morgon bitti, säger Ericssons presstalesperson Johannes Arvidson Persson till SVT.

– Vi kommer först att informera de anställda och vi vill därför vare sig bekräfta eller dementera SVT:s uppgifter om att företaget inte lägger något varsel.

Slutar redan vid årsskiftet

Företaget kommer också att börja informera de anställda som fått avgångsvederlag under torsdagen. Enligt Ericssons plan handlar det om 1.450 tjänster i Stockholm, 270 tjänster i Göteborg, 150 tjänster i Linköping och 40 tjänster i Karlskrona.

Maximalt erbjuds två årslöner som avgångsvederlag och de som accepterar erbjudandet gör sin sista arbetsdag den 31 december i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet