Från sågverk till kommunpolitik – Erik Lövgren (S) valdes på onsdagen till kommunstyrelsens ordförande i Ånge. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Erik Lövgren (S) vald till kommunstyrelsens ordförande

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen valde Socialdemokraterna i Ånge det tidigare regionrådet Erik Lövgren till ordförande i kommunstyrelsen.

Redan för en dryg månad sedan kunde SVT Västernorrland avslöja att Erik Lövgren nominerats som efterträdare till nuvarande kommunalrådet Sten-Ove Danielsson som lämnar posten efter 20 år. På onsdagskvällen valdes Lövgren formellt vid Socialdemokraternas möte i Ånge.

Efter stark kritik valde Erik Lövgren, som då var regionråd, att lämna regionpolitiken. Nu tar han över kommunstyrelsens ordförandeklubba. Han tillträder i en turbulent tid i Ånge med tanke på nedläggningen av Östavallssågen (där han själv arbetar) och impopulära förslag om skolnedläggningar i kommunen.

Erik Lövgren tillträder första februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.