Birgitta Sandström Barac, skolchef på ISGR. Foto: SVT

Elever på internationell skola tvingas vara hemma

Uppdaterad
Publicerad

Elever på internationella skolan ISGR i Göteborg uppmanas att vara hemma i två veckor om de har varit i riskområden för coronaviruset. Just nu är det två barn som tvingas stanna hemma och studera på distans.

– Det är inte sjuka elever utan det är en säkerhetsåtgärd, säger Birgitta Sandström Barac, skolchef på ISGR.

Den internationella skolan ISGR i Göteborg har bestämt att alla elever som har vistats i riskområden för coronaviruset inte ska komma till skolan under två veckor. Detta oberoende om de är friska eller sjuka. Just nu finns det två elever som får stanna hemma efter en resa till norra Italien. Men de får ändå ta del av undervisningen via skolans digitala lösningar.

– Vi vet att företag i regionen har gått ut med att om man har varit i områden där virus har spridit sig ska man vara hemma i två veckor. Då har vår huvudman beslutat att eleverna ska vara hemma lika länge, säger Birgitta Sandström Barac, skolchef på ISGR.

Coronaviruset i Västsverige

”Det säkra före det osäkra”

Birgitta Sandström Barac förstår att Folkhälsomyndigheten vill att friska elever ska fortsätta gå i skolan men tycker att läget är lite annorlunda för internationella skolor.

– Vi är en skola som exponeras mer och vi tänker i det här perspektivet att vi vill ta det säkra före det osäkra.

I klippet ovan hör du Birgitta Sandström Barac, skolchef på ISGR, berätta hur de försöker förebygga en eventuell spridning av coronavirus i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet