Demonstranter utanför president Iván Duque hem i huvudstaden Bogota. Foto: Juan Barreto / AFP

Flera döda i protester i Colombia

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde dagen i rad samlades tiotusentals colombianer på gatorna i landets största städer för att protestera mot en planerad skattereform.

Flera personer uppges ha mist livet. Uppgifterna går isär, men det finns rapporter om mellan sex och 14 döda – och flera hundra personer, både demonstranter och poliser, ska ha skadats.

Protesterna har varit mest intensiva i landets tredje största stad, Cali. Där har bussar har bränts och affärer plundrats, enligt nyhetsbyrån AP.

Demonstrationerna inleddes i onsdags och fortsatte på lördagen trots att president Iván Duque i fredags lovade att dra tillbaka de mest kritiserade delarna – sänkt tröskel för inkomstskatt samt höjd moms.

– Det är otroligt att mitt i denna kris, och med det våld som landet uthärdar, så kommer regeringen med ett förslag som gör att människor blir fattigare, säger Julian Naranjo i Bogotá.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.