Vill ha tunnelbana till Kungens kurva

Uppdaterad
Publicerad

Flera partier i Huddinge kommun föreslår förlängingar av röda och gula linjen, förbi Segeltorp och Kunges kurva.

I dagsläget saknar Segeltorp och Kungens kurva spårtrafik och E4:an går rakt genom området vilket gör bil till en nödvändighet i många fall.

– En tunnelbana skulle göra mycket för att minska trafikbelastningen, Kungens kurva har 20 miljoner besökare om året, säger kommunalrådet Malin Danielsson (FP) till Dagens Nyheter.

Dags ta ett kliv framåt

Huddinge kommun vill även bygga ut tågstationen i Flemingsberg så att höghastighetståg samt regionala linjer kan stanna. De vill även se att byggnation av spårväg mellan Flemmingsberg och Älvsjö blir verklighet.

Men det handlar ännu bara om visioner och idéer, nu ska kommunen skicka in intresseanmälan om att delta i Sverigeförhandlingen, ett nationellt forum som diskuterar och utreder vilka stora infrastruktursatsningar som ska göras i landet och hur de ska finansieras.

– Det är dags för oss på den södra sidan att ta ett kliv framåt, säger Malin Danielsson (FP).

Tunnelbanan främjar invånarna

Centerpartiet är ett av de partier som har lämnat förslag till Sverigeförhandlingen om hur Stockholms framtida kolletivtrafik kan förändras och bli bättre.

– Huddinge och hela Söderorts tillväxt och attraktivitet som bostadsort bygger på en fungerande infrastruktur och en kollektivtrafik som bygger bort barriärer och skapar nya resandemönster. Segeltorps centrum skulle med tunnelbanan bli ett levande centrum, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd Huddinge till SVT Nyheter Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tunnelbanan byggs ut

Mer i ämnet