Foto: TT arkivbild

Gotlandsfärjan tidigarelägger turer

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för starka vindar under fredagen och färjan mellan Nynäshamn – Visby kommer att gå tidigare under eftermiddagen. – Alla bokade passagerare har fått sms och är kontaktade om den tidigarelagda turen, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

Stormen Knud väntas dra in över Sverige under fredagskvällen. Även om vindarna i norra Östersjön inte beräknas bli lika starka som på västkusten så varnar SMHI för hårda vindar även här och färjan mellan mellan Nynäshamn och Visby kommer därför att gå tidigare vissa avgångar.

Färjan som vanligtvis avgår från Nynäshamn klockan 16.45 kommer idag att lämna Nynäshamn klockan 13.45 på grund av starka vindbyar och hög sjö.

– Alla bokade passagerare har fått sms och är kontaktade om den tidigarelagda turen, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

Fredagskvällens senare tur från Nynäshamn klockan 20.05 kommer dock att gå som planerat.

– Vi tittar alltid på väder och vind och fartygets befälhavare gör alltid en bedömning om vi ska göra några förändringar i turlistan. Men ikväll räknar vi med att det stora fartyget ska gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.