Hör Rebecka berätta om tränarens meddelanden: ”Han ville att jag skulle stöna i telefonen”

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Hon var en skör och olycklig 14-åring. Han var en handbollstränare i 20-årsåldern. Kontakten på nätet utvecklades från en oskyldig chatt till något helt annat. Rebecka berättar att mannen bad henne skicka bilder på “sin våta fitta” och ville att hon skulle stöna i telefonen. I dag är Rebecka vuxen och träder fram med sin historia – spela klippet för att höra henne.

Rebecka är 14 år när hon märker att en man ofta besöker hennes profil på den då populära sajten bilddagboken. Hon lägger till honom som vän, men snart utvecklas kontakten till att mannen vill att hon ska skicka nakenbilder – och att han själv skickar bilder på sitt könsorgan.

– Han tjatade mycket. Han ville att jag skulle skicka och sa “varför vill du inte skicka till mig, jo men kom igen nu”. Då slutade jag bara svara och då var det tyst, till nästa gång han frågade mig ifall jag var kåt. Även fast jag sa nej ett flertal gånger så kom han alltid tillbaka och fortsatte skriva.

Den dömde tränaren

Samtidigt som de har kontakt är mannen tränare för ett pojklag i handboll. Rebecka polisanmäler honom och han döms för sexuellt ofredande – men trots det kan han fortsätta som tränare och domare under flera år, eftersom klubbarna och förbunden inte kontrollerar hans bakgrund.

Den dömde mannen säger till Uppdrag granskning att brottet skedde för länge sedan, att han ångrar sig och att han idag är en annan person. Han vill dock inte svara på frågor om sitt eget ansvar när han fortsatt att träna barn och ungdomar efter domen om sexuellt ofredande.

Uppdrag gransknings reportage Den dömde tränaren sänds onsdag 21 augusti. Du kan se det på SVT Play eller 20.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den dömde tränaren

Mer i ämnet