Foto: SVT

Kristallennomineringar till Uppdrag granskning

UPPDRAG GRANSKNING · I dag offentliggjordes de nominerade till tv-priset Kristallen. I kategorin årets granskning nominerades två av Uppdrag gransknings reportage.

Programmen som nominerats är det om Panama-dokumenten och det om läkare och sjuksköterskor som arbetar utan legitimation.

Sven Bergman och Joachim Dyfvermark avslöjade tillsammans med reportrar från den internationella organisationen för undersökande journalister, ICIJ, hur regeringschefer, knarkkungar och maffian – men också vanliga förmögna medborgare – gömt undan pengar från allmänheten. Uppdrag gransknings program om Panama-dokumenten har setts av över en miljon svenskar.

I programmet Legitimerad synade Karin Mattisson, Åsa Erlandsson och David Lindahl det svenska systemet som ska skydda oss som patienter. Reportaget avslöjade bland annat hur en man behandlade över 1 000 patienter innan hans arbetsgivare förstod att han inte var legitimerad läkare.

Priset delas ut i Stockholm den 4 september.

Fakta

Visa

PANAMA-DOKUMENTEN

Sändes: 6 april 2016

Reportrar: Sven Bergman och Joachim Dyfvermark i samarbete med ICIJ

Foto/redigering: Markus Junghard och Ola Christoffersson

Redaktör: Nils Hanson

LEGITIMERAD

Sändes: 23 mars 2016

Reporter: Karin Mattisson

Researcher: Åsa Erlandson och David Lindahl

Foto: Åke Wehrling, Mats Strömqvist, Herman Reuterswärd, Magnus Tingsman, Jörgen Lindskog, Staffan Florén Sandberg

Redigering: Åke Wehrling och Björn Lindgren

Producent: Lars-Göran Svensson

Musik: Joacim Starander

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer