Den här kvällen spelar matchfixaren och hans vänner för över en halv miljon kronor på fotbollsmatcher. Foto: Polisens bilder

Matchfixaren

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Han är grovt kriminell och kan kopplas till flera riggade fotbollsmatcher. Men trots bevisning och vittnen lägger polisen ner utredning efter utredning och matchfixaren kan fortsätta omsätta miljoner på uppgjorda matcher.

På en av polisens spaningsbilder syns hur matchfixaren träffar en domare några dagar innan match. En match där domaren delar ut sju gula kort, två utvisningar och dömer fyra straffar. Matchen slutar 2-6 och matchfixaren kan hämta ut närmare en halv miljon kronor.

Men trots tung bevisning och vittnesmål från både domare och spelare har polis och åklagare svårt att fälla någon för matchfixning.

UG – Matchfixaren

Är det ens olagligt att rigga matcher i Sverige idag?

I detta tredje program om uppgjorda fotbollsmatcher tittar Uppdrag gransknings Magnus Svenungsson närmare på hur dessa hanteras av det svenska rättsväsendet och hur det kan komma sig att kriminella nätverk kan fortsätta tjäna miljoner.

Sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 13 april klockan 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Matchfixaren

Mer i ämnet