Gripna männen i Finland är svenskar

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps efter en dramatisk biljakt i Tammerfors i Finland på söndagskvällen. Nu bekräftar polisen att de båda gripna männen är svenska medborgare, skriver Ilta-Lehti.

Det började med att två poliser blev beskjutna vid ett industriområde i Borgå i Finland natten mellan lördag och söndag.

De misstänkta gärningsmännen lyckades dock fly och hålla sig undan ändå till söndagskvällen, då de greps efter en dramatisk biljakt utanför Tammerfors.

Under jakten ska männen både ha skjutit mot polisen och försökt köra på dem.

Det var tidigare känt att männen flydde i en svenskregistrerad bil, men under måndagen bekräftade också polisen för finska Ilta-Lehti att de gripna männen är svenska medborgare.

– Polisen har en bra uppfattning om vad som har hänt. Men vi har ännu inte förhört de misstänkta och flera utredningsåtgärder återstår. Efter det väntar vi oss ha mer information, säger Kimmo Huhta-aho, på den finländska polisen, i ett pressmeddelande.

Det rör sig om två män födda 1989 och 1994, enligt Ilta-Lehti. Polisen bekräftar även att männen är de misstänkta för att ha skjutit mot polisen i Borgå natten mot söndagen.

Fallet utreds bland annat som mordförsök. En av poliserna har under helgen lämnat sjukhuset, medan läget för den andre i går beskrevs som stabilt.

Den finska polisen väntas komma med ytterligare detaljer om gripandet under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.