Rök och dimma över byggnaden där helikoptern kraschlandade. Foto: Mark Lennihan/TT

En person död efter helikopterkrasch i New York

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person dog när en helikopter kraschlandade på taket till en byggnad i närheten av Time Square i New York, rapporterar CNN. Helikoptern fattade eld efter nedslaget, men branden kunde släckas av räddningstjänsten. Enligt New Yorks borgmästare Bill de Blasio finns det inget som tyder på att det skulle röra sig om ett terrordåd.

Kraschen inträffade på taket till den 52-våningar höga byggnaden, belägen vid norra änden av Times Square på Manhattan.

Piloten som var den enda personen i helikoptern, omkom i kraschlandningen, uppger Kathleen Bergen som är talesperson för den federala luftfartsmyndigheten i USA (FAA), skriver CNN.

De personer som befann sig i byggnaden har evakuerat därifrån. Ingen har av dem har skadats, skriver CNN.

Orsaken till kraschen undersöks

Bergen säger också att FAA inte hade hand om den här flygningen och att orsaken till kraschen nu kommer att undersökas av den nationella transportsäkerhetsstyrelsen. Troligtvis rör det sig om en olycka säger en anställd inom FAA, till ABC.

Enligt CNN regnade det kraftigt när kraschen skedde. Bilder som New Yorks brandkår lagt upp på Twitter visar förödelsen efter kraschen på taket till Manhattanskyskrapan.

Polisen har spärrat av 15 kvarter och två gator, vilka inkluderar Times Square och flera teatrar på Broadway, skriver CNN.

New Yorks räddningstjänst vid nedslagsplatsen på skyskrapan i New York där en helikopter kraschlandade. Foto: FDNY
Taket till skyskrapan i New York där en helikopter kraschlandade. Foto: FDNY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.