Här på Humlegårdsgatan stoppade polisen 40-tal personer som misstänks för inblandning i bråket. Foto: SVT

Hundratal personer i storbråk på Östermalm i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer var involverade i ett stort bråk utanför en pub på Östermalm i Stockholm sent på lördagskvällen. Flera poliser, ambulanser och hästpatruller kallades in till platsen.

– Vi har fångat in ett litet gäng på ett 40-tal personer, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen.

Enligt polisen ska det handla om idrottssupportrar som drabbat samman.

Larmet kom till polisen klockan 22.43 på lördagskvällen. Ögonvittnen ringde då polisen och sa att ett hundratal personer slogs utanför en restaurang på Karlavägen på Östermalm i Stockholm.

– Det pratades om att det flög stolar genom luften och flaskor och så vidare. Det har utspelat sig i absolut anslutning till en restaurang på platsen där, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen i Stockholm.

– Det ska vara idrottssupportrar.

Ridande polis kallades in

Flera ambulanser begärdes till platsen. Och polisen kallade in hästpatruller för att lugna bråket.

När polisen kom fram flydde ett flertal personer därifrån. De enda som var kvar var några skadade som togs om hand på platsen. Det är oklart om någon har behövt tas till sjukhus.

– Vi har i alla fall patrullerat av närområdet och gatorna ner mot de centrala delarna av Stockholm. Vi har fångat in ett litet gäng på ett 40-tal personer, säger Mikael Pettersson.

Polisen stannade personerna några kvarter därifrån. Där radades ett stort antal personer upp på en trottoar på Humlegårdsgatan och övervakades av flera polispatruller.

– När vi kom var det väldigt kontrollerat så det är lugn stämning på platsen nu. Men de känns väldigt unga och är extremt många, säger SVT:s reporter på platsen.

En gripen för misshandel

En av personerna greps under natten misstänkt för misshandel. En omhändertogs för fylleri och runt 40 personer kördes bort från platsen av polisen i olika omgångar.

– Det kommer göras en förundersökning och man kommer ta in övervakningsfilmer om det finns. Så det kan mycket väl bli fler misstänka. Men det vi kunde få fram i nuläget under natten räckte bara till ett gripande tyvärr, säger Mikael Pettersson vid ettiden på natten.

Han fortsätter:

– Vi ska försöka utreda vad som har hänt. Vi har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp, misshandel och grov misshandel.

Polisen uppgav på söndagsmorgonen att det handlade om en gruppering som var på restaurangen och att det senare kom en annan gruppering till samma restaurang. Båda ska ha varit idrottssupportrar. Grupperingarna hamnade sedan i bråk.

Det ska inte ha blivit några skador inne på restaurangen. Den person som greps misstänkt för misshandel har släppts av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.