13 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Explosion i centrala Stockholm

Någon form av explosion har ägt rum på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm. Enligt räddningstjänsten evakueras alla boende i den trappuppgång där explosionen skett och alla boende i en grannfastighet.

– Vi har inga uppgifter om att någon ska ha skadats just nu, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Regeringen missar bredbandsmålet

Regeringens bredbandsmål för 2020 kommer inte att uppnås. Det är dyrt att dra fiber på glesbygden. För att klara målen skulle det behövas rejält med pengar, menar Post- och telestyrelsen.

– Det behövs 22 miljarder kronor totalt för att nå alla de bredbandsmål som regeringen har satt upp, säger Maria Sörman, enhetschef digitaliseringsavdelningen PTS.

Löfven i telefonsamtal med Irans president

Stefan Löfven framförde Sveriges fördömande av nedskjutningen av det ukrainska planet i ett telefonsamtal med Irans president under söndagskvällen, enligt ett pressmeddelande på regeringens hemsida.

Statsministern betonade att Iran måste ta fullt ansvar för det som hänt, och president Hassan Rouhani lovade att Iran skulle samarbeta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.