15 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Tre döda efter krasch på E4:an vid Tystberga

Två unga män och en man i 50-årsåldern har dött och en vårdas på sjukhus med livshotande skador efter en kraftig frontalkollision mellan en personbil och en minibuss på E4:an strax före avfarten mot Tystberga natten till söndagen.

Olyckan skedde efter att ett av fordonen vägrat stanna vid en poliskontroll.

– Ett av fordonen skulle kontrolleras av patrull vid 22.33 men ville inte stanna utan ökade i stället farten och körde ifrån patrullen söder om Nyköping. När patrullen inledde förföljande så upptäcktes att bilen kolliderat in i en annan bil vid 22.47, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Förhandsfavoriten Ukraina tar hem segern i Eurovision

Det blev förhandsfavoriten Ukraina i form av Kalush Orchestra med låten Stefania som tog hem årets Eurovision song contest. Cornelia Jakobs hamnade på fjärde plats.

Efter en lång röstningsprocess stod det klart att Ukraina i form av Kalush Orchestra med låten Stefania vann Eurovision song contest 2022. De har sedan innan tävlingen varit favorittippade att ta hem vinsten.

Efter att den internationella juryn delat ut sina poäng såg det inte ut som att Ukraina skulle återhämta sig. Men med hjälp av majoriteten av tittarnas röster, 439, poäng, tog de överlägset topplaceringen med 631 poäng.

Linde: Ingen lösning med Turkiet under kvällen

Sveriges utrikesminister Ann Linde träffade under lördagskvällen sin turkiske motsvarighet för att diskutera en eventuell Natoansökan.

Turkiet har ställt sig skeptiska till Finlands och Sveriges medlemskap och anklagat länderna för att understödja de kurdiska organisationerna PKK och YPG som ligger i konflikt med Turkiet.

Enligt Linde nåddes ingen lösning under lördagen och de två länderna har enats om att låta sina respektive diplomater fortsätta förhandlingarna.

– Vi var väldigt tydliga med att vi anser att PKK är en terroristorganisation. Men liksom många andra av Natos allierade har vi också samtal med andra kurdiska organisationer, sa Ann Linde.

– De tycker till exempel att i princip alla kurder i nordöstra Syrien tillhör samma organisation. Det anser inte vi, det anser inte USA, och så vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.