Polisen i Christchurch i Nya Zeeland evakuerar människor utanför en moské i staden som utsattes för skottlossning på fredagen. Foto: Mark Baker/AP/TT

15 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Masskjutning i Nya Zeeland – flera berfaras ha omkommit

Flera personer har dödats efter att skott avlossats vid två moskéer i staden Christchurch på Sydön i Nya Zeeland. Enligt vittnen fanns flera hundra personer på plats för fredagsbön.

– Det är en av Nya Zeelands mörkaste dagar, säger premiärminister Jacinda Ardern vid en presskonferens.

En person är gripen för dådet och polisen jagar ytterligare en misstänkt, uppger polisen på en presskonferens.

Ministersambo frisläppt – misstänks ha iscensatt hot

Sambon till den norska justitieministern som greps av polisens säkerhetstjänst, PST, på torsdagen har släppts på fri fot. Det uppger hennes advokat för norska medier. Sambon nekar till misstankarna mot henne om att ha iscensatt hot mot familjen.

– Hon är väldigt bestämd om att polisen är inne på ett blindspår, säger sambons advokat till norska VG.

Myndighet varnar för diabetesappar

Läkemedelsverket varnar för diabetesappar som inte är CE-märkta, trots att de borde klassas som medicintekniska produkter, enligt myndigheten.

Appar kan användas för att beräkna hur mycket insulin man ska ta, och där finns risker.

– Ofta kan det vara utvecklare som kommer in från andra områden och inte är medvetna om lagstiftningen och de risker som finns. Det är mycket som kan gå fel, säger Rikard Owenius, utredare, till Computer Sweden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.