15 oktober: Nattens nyheter

Publicerad

Tonårspojke skadad vid rånförsök i nordvästra Stockholm

Flera okända maskerade gärningsmän försökte råna en ungdom i övre tonåren som befann sig nära Jakobsbergs sporthall i Järfälla, Stockholm. Vid händelsen skadades pojken med ett knivliknande föremål och fick föras till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Det var runt klockan 22 som polisen larmades om rånförsöket. Det är oklart vart gärningsmännen tog vägen men flera patruller arbetar med ärendet.

Beväpnade rånare stal postbil i Landskrona

En postbilschaufför i Landskrona blev på torsdagseftermiddagen av med sitt fordon efter att ha hotats med vapenliknande föremål av flera maskerade personer, skriver Helsingborgs Dagblad.

Chauffören, som själv larmade polisen, uppges vara oskadd. Larmet kom vid 17.30-tiden och en kort stund därefter återfanns postbilen i närheten.

– Vi vet inte om något har blivit tillgripet från bilen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till tidningen.

Finger klämdes av – företag får böta 150 000

Ett företag i Simrishamns kommun får böta 150 000 kronor efter en olycka förra året som resulterade i att en anställds finger klämdes av och ytterligare ett finger skadades, skriver Ystads Allehanda.

En säkerhetsspärr som skulle hindra att en av företagets maskiner gick i gång när någon befann sig inom ett särskilt riskområde hade monterats bort. Den drabbade gick in i riskområdet under ett driftstopp och eftersom det inte fanns någon fungerande spärr kunde sedan en annan anställd starta maskinen trots att den förste personen fortfarande befann sig inom riskområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.