15 september: Nattens nyheter

Publicerad

Förre Guantanamo-vakten: “Det borde aldrig ha öppnat”

Hundratals misstänkta terrorister har under snart 20 år hållits fängslade i Guantanamo-lägret utan rättegång. Men kritiken mot lägret har varit hård. Nu stämmer även anställda in.

– Inget bra har kommit ur det, säger före detta fångvaktaren Steve Wood.

Biden: Extremvädret kostar 100 miljarder dollar

Extremvädret och dess effekter som har drabbat USA under året kommer att kosta landet över 100 miljarder dollar, eller runt 900 miljarder kronor. Det säger president Joe Biden.

– Vi måste satsa på investeringar som minskar vårt bidrag till klimatförändringarna. Och det i dag, inte i morgon, sade Joe Biden under sitt tal vid en anläggning för förnybar energi i Golden, Colorado.

Följ med ner i den 4700 år gamla graven

Efter att ha varit stängd för renovering öppnas nu kung Djosers grav i Giza upp för allmänheten. Följ med ner i den kungliga gravkammaren och se den första rundvandringen sen pyramiden stängdes för snart 15 år sen.

Graven byggdes av slavar för 4700 år sen. Det 28 meter djupa schaktet leder ner till kungens sju meter breda, nyrenoverade och huvudsakliga begravningskammare. Kung Djoser har nämligen flera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.