Protester utanför delstatskontoret i Alabama, USA. Foto: TT/Reuters

16 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Alabama skriver under totalförbud mot abort

I natt skrev Alabamas guvernör Kay Ivey under USA:s striktaste abortlag som förbjuder abort i nästan alla fall. Nu rasar reaktionerna från kvinnor på Twitter.  Tiotals andra delstater i USA har infört eller är på väg att införa hårdare abortregler.

En gripen efter brand i flerfamiljshus i centrala Stockholm

Det brann i ett flerfamiljshus på Södermalm i Stockholm sent på onsdagskvällen. Två personer skadades och fördes till sjukhus, och totalt tio enheter jobbade med att släcka branden. En av de skadade greps senare under natten till torsdagen.

Tyskland fortsatt med fullpott i hockey-VM

Det svängde fort i mötet mellan hemmanationen Slovakien och Tyskland i ishockey-VM. När Slovakien i mittenperioden gjorde två mål på en minut så vädrade publiken en kvartsfinalplats, men i slutet av matchen vände obesegrade Tyskland på en minut även dem – 3-2 till Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.