17 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Person hittades död efter missat hemtjänstlarm

Hemtjänsten i Nyköpings kommun fick larm från en brukare, men agerade inte och efter flera dagar hittades denne död i sin bostad. Nu lex Sarah-anmäler kommunen händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Södermanlands Nyheter.

Hemtjänsten hade varit hemma hos den nu avlidna personen tidigare den aktuella dagen. Då personen inte mådde bra hjälpte man till med att boka färdtjänst till akutvård. Därefter utgick man från att personen hade blivit inlagd på sjukhus.

Ny skiss av Van Gogh hittad efter 100 år

En tidigare okänd skiss av konstnären Vincent Van Gogh ställs nu ut i Amsterdam.

Verket hör till serien ”Worn Out” och föreställer en äldre man som sitter hopsjunken på en stol.

– Jag tror att många mår såhär efter pandemin, säger museichefen Emilie Gordenker.

Att nya verk av Vincent Van Gogh dyker upp händer inte varje dag. Den här skissen ägs av en privatperson som enligt uppgift haft verket ”i familjen” i över 100 år.

Två till sjukhus efter allvarlig trafikolycka i Sollentuna

Det var vid 22.15 som polisen larmades till platsen. Fyra personer påträffaddes vid olycksplatsen, där en bil låg på taket.

Två personer fick föras till sjukhus, en med ambulans och en med helikopter. Trots att skadeläget är oklart var båda vid vaket tillstånd och talbara innan avfärd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer