18 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Matbutik brann ner i Luleå

En livsmedelsbutik i centrala Luleå började brinna natten mot torsdag. Rökutvecklingen var kraftig och invånare uppmanades att hålla sig inomhus. Elden fick ordentligt fäste i fastigheten som inte kunde räddas och fick brinna ner till grunden.

– Vi har fått rikta in oss på att avvärja spridningsrisken, sade Adam Dahlberg vid räddningstjänsten till SVT Nyheter.

Det fanns under natten inga uppgifter om skadade.

Nordkorea uppger: Testat nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bevittnat en testskjutning av en ny form av fjärrstyrt vapen, uppger statliga KCNA. Dock verkar det inte röra sig om kärnvapentest eller den typen av robotar som kan nå det amerikanska fastlandet.

Exakt vad det är för vapen som ska ha testats är oklart, men enligt Kim Dong-Yub, expert vid universitetet Kyungnam i Seoul, rör det sig antagligen om en form av kryssningsrobot.

Ecuadors president: Svensken har hackat regeringskonton

Den häktade svensken i Ecuador har hackat telefoner och konton tillhörande både privatpersoner och regeringen. Det säger Ecuadors president Lenín Moreno under ett besök i Washington, USA, rapporterar AP.

President Moreno anklagar också Wikileaks-grundaren Julian Assange för att ha bjudit in flera hackare till ambassaden i London, för att vara en del av det Moreno tidigare kallat en ”spioncentral”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.