18 mars: Nattens nyheter

Publicerad

Lägenhet besköts i Örebro på fredagskvällen

En lägenhet besköts i stadsdelen Oxhagen i Örebro på fredagskvällen. Larmet kom in till polisen vid 22.30.

– En kvinna boende i en lägenhet säger att hon hörde en smäll och såg sedan att det är ett hål i en sovrumsdörr, säger Jan Matèrne, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen person skadades. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan har inletts. Polisens tekniker ska undersöka platsen.

– Uppsåtet att träffa just den lägenheten är oklart. Förmodligen har man siktat på något annat eller så har man avlossat ett vådaskott. Men det får utredning utvisa, säger Matèrne.

FN varnar: Barn i Sahel i ”extrem fara”

Tio miljoner barn i Sahelregionen i västra Afrika befinner sig i extrem fara, rapporterar FN. På grund av ökat våld är barnen i akut behov av humanitär hjälp.

I Burkina Faso, Mali och Niger är antalet behövande barn dubbelt så stort jämfört med 2020, uppger FN:s barnfond Unicef.

– 2022 var ett särskilt våldsamt år för barnen i Sahel. Alla stridande parter måste omedelbart upphöra med attackerna mot barn, deras skolor, sjukhus och hem, säger Marie-Pierre Poirier, Unicefs regionala chef för västra och centrala Afrika, till AFP.

De väpnade konflikterna i Sahelområdet har blivit allt mer brutala och våldsamma, enligt Unicef.

Biden: Putin har begått krigsförbrytelser

USA:s president Joe Biden anser att Rysslands president Vladimir Putin har begått krigsförbrytelser och att Internationella brottmålsdomstolen ICC:s beslut att utfärda en arresteringsorder mot honom därmed är motiverat, rapporterar Reuters.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.