Demonstranter utanför Saudiarabiens ambassad i Washington. En av dem är utklädda till den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman med blod på händerna. Foto: Jim Watson

18 oktober: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Khashoggi varnade omvärlden i sista krönikan: ”De har fria tyglar att tysta medier”

Dagen efter att Jamal Khashoggi försvann i Istanbul skickade hans översättare en sista krönika till Washington Post. Det är, enligt vad som hittills är känt, den sista text journalisten skrev. Den handlar om hur yttrandefriheten har blivit sämre i arabvärlden – medan världen tittar bort.

Misstänkt mordförsök utanför Östersund

En person har gripits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök i ett samhälle utanför Östersund. Polisen är förtegen om vad som har hänt.

Banksy efter konstkuppen: Auktionshuset visste ingenting

Närmare två veckor efter konstnären Banksys kupp på auktionshuset Sotheby’s i London kommer han nu med en mer utförlig förklaring. Han har publicerat ett nytt längre videoklipp som visar hur den, enligt honom, misslyckade kuppen var tänkt att det skulle gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.