Zebastian Modin tillsammans med Emil Jönsson Haag. Foto: TT

19 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Uppgift: Misstänkta för brott efter dödsskjutningen av Eric Torell

Efter dödsskjutningen förra året av 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom är två poliser misstänkta för tjänstefel och en tredje polis för vållande till annans död. Det framgår handlingar från tingsrätten som Ekot tagit del av.

– Det är korrekta uppgifter och det framgår ju av den offentliga handling som ni har fått ut från tingsrätten, säger advokaten Anton Strand till Ekot, som företräder den polis som misstänks för vållande till annans död, alternativt tjänstefel.

UD skickar inspektör till ambassaden i Kina

Med anledning av senaste tidens turbulens på Sveriges ambassad i Kina skriver presschef Patric Nilsson att UD kommer att skicka sin inspektörsfunktion till Peking. Detta för att stötta ambassadpersonalen i deras arbete och för att få en tydligare bakgrund till vad som skett.

Säkerhetspolisen, Säpo, har även inlett en förundersökning om ärendet.

VM-guld till Zebastian Modin

Tillsammans med guiden och OS-medaljören Emil Jönsson Haag tog Zebastian Modin VM-guld i sprinten i parasport i kanadensiska Prince George.

Svensken vann kvalet på tiden 3.28,52 före vitryssen Yury Holub och tog sig sedan enkelt vidare från semifinalen. I finalen vann duon före just Holub och trea blev ukrainaren Dmytro Suiarko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.