Polis och räddningspersonal vid platsen i måndags där skjutningen ägde rum i Utrecht i Nederländerna. Foto: AFP/TT

20 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare man gripen för skottdådet i Nederländerna

Nederländsk polis meddelar att man har gripit ytterligare en man som misstänks för inblandning i måndagens dödsskjutning på en spårvagn i Utrecht, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Mannen ska vara i 40-årsåldern och greps i Utrecht på tisdagseftermiddagen av en tungt beväpnad polisstyrka. Polisen uppger i ett uttalande att man nu utreder vilken roll den gripne mannen ska ha haft i dådet.

Moderaterna vill fördubbla EU-pengarna till kärnkraft

Moderaterna vill att EU:s kärnkraftsbudget ska fördubblas. Det utspelet gör man nu inför EU-valet. Pengarna vill man använda till forskning i nästa generations kärnkraftverk, och man utesluter inte mer kärnkraft i Sverige.

Studie: Bruk av cannabis ökar risken för psykos

Användning av cannabis ökar risken för att utveckla psykiska sjukdomar som schizofreni och paranoia. Det visar en stor internationell studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften The Lancet.

Enligt studien, som letts av Londonforskare, är risken hela fem gånger högre för den som använder starkare cannabis med en minst tioprocentig halt av den psykoaktiva ingrediensen THC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.