Anhållen för dödsskjutning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kan vara på väg att klara upp mordet på en 48-årig man på Fosievägen i Malmö i slutet av januari. En man i 20-årsåldern greps och anhölls på fredagen misstänkt för mord. En 19-årig kvinna har tidigare anhållits för medhjälp till mord.

Kvinnan anhölls redan i tisdags och är begärd häktad skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Mannen greps i norra Malmö på fredagen.

-Det är ett resultat av den fortsatta utredningen efter gripandet av flickan, säger kammaråklagare Anna Palmqvist.

Dödsskjutningar i Malmö

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden. Anna Palmqvist vill inte säga om fler kan vara inblandade.

”Känsligt läge”

-Det är i ett tidigt och känsligt utredningsläge. Jag vill inte kommentera om det kan finnas ytterligare gärningsmän eller inte, säger hon.

Hon vill inte heller säga vilken relation kvinnan och mannen har till varandra. Ärendet är belagt med sträng sekretess.

Den 48-årige mannen sköts med flera skott då han den 31 januari satt i sin bil på en parkeringsplats. Han avled senare på sjukhus.

Häktningsförhandling mot kvinnan hålls på lördagen. Åtta dödsskjutningar, som skett sedan maj förra året, utreds för närvarande av Malmöpolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Malmö

Mer i ämnet