Boliden fångades av en av Svenska meteornätverkets kameror i Uppsala. Så här såg det ut när kameran registrerade ljusskenet över himlen. Foto: Swedish Allsky Meteor Network

21 mars: Nattens nyheter – på en minut

Mystiskt ljusfenomen visade sig vara bolid

Ett stort, blått ljussken syntes över både Stockholm, Uppsala och Örebro under måndagskvällen. Anledningen? En så kallad bolid – en mycket ljusstark meteor, berättar Svenska meteornätverket, på Institutionen för fysik & astronomi vid Uppsala universitet. Boliden trängde ned i jordens atmosfär och bröts i bitar.

Poliser attackerades med gatstenar

Poliser som ryckte ut till bostadsområdet Bäckby i Västerås utsattes för stenkastning av ett 15-tal ungdomar. Ungdomar kastade stenar och gatstenar mot polis, privatpersoner och fordon från lokaltrafiken. – Det är gatsten vi pratar om så det är ganska stora stenar. Det rubriceras som försök till grov misshandel, säger Mats Länn från polisen i Västerås.

Macron och Le Pen i hetsig debatt om integration

I den över tre timmar långa tv-debatten med alla de största kandidaterna till det franska presidentvalet, hettade det till som mest mellan Marine Le Pen och Emmanuel Macron i frågan om integration. Le Pen anklagade bland annat Macron för att vara positiv till bruket av burkini.

21 mars: Detta händer idag

Visa
  • Internationella Downs syndrom-dagen gör att många människor över hela landet kommer att rocka sockorna.
  • Nya siffror från Skolverket om lärarbristen i landet.
  • Justitieminister Morgan Johansson presenterar nytt program för brottsförebyggande arbete på en konferens med Brottsförebyggande rådet i Malmö.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer