Räddningstjänsten kämpar för att hindra ytterligare spridning i radhuslängan som har ett tiotal bostäder. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

22 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Två fastigheter totalförstörda efter brand norr om Stockholm

En brand startade strax före 22-tiden på torsdagskvällen i en radhuslänga i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, och två fastigheter totalskadades. Branden var runt 03-tiden under kontroll.

SMHI varnar för blixthalka och hårda vindar i norr

SMHI går ut och varnar för plötslig blixthalka i stora delar av landet och mycket hård vind och nederbörd i Norrlands län och norra Lapplandsfjällen.

– Det blir besvärligt i stora delar av Norrland i morgon från lunch och framåt, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

Rymdsond har landat på asteroid – väntas återvända om två år

Den japanska rymdsonden Hayabusa2 har landat på asteroiden Ryugu, omkring 28 miljoner mil från jorden. Sonden ska samla material från asteroiden som sedan ska skickas tillbaka till jorden. Forskare hoppas att prover från Ryugus ska kunna ge svar på frågor om liv och universum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.