26 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man huggen i ryggen under bråk i södra Stockholm

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, enligt polisens initiala uppgifter allvarligt skadad. Ett larm om att flera personer slogs fick polisen att rycka ut till Hagsätra i södra Stockholm på lördagskvällen. På platsen hittades en man med stickskador i ryggen.

Sydkoreansk regissör vann guldpalmen i Cannes

Under lördagskvällen avslutades den 72:a upplagan av den glamorösa filmfesten på Rivieran med en prisceremoni där Bong Joon-Ho kammade hem guldpalmen för Parasite. 21 filmer var uttagna till tävlingen om den åtråvärda Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes där kritikernas förhandsfavorit Parasite av Bong Joon-Ho också vann juryns hjärtan.

Förre brexitministern vill ta över efter May

Brexitörerna Dominic Raab och Andrea Leadsom ställer sig formellt i kön till att ta över efter Theresa May som partiledare i det konservativa partiet och även som Storbritanniens premiärminister, rapporterar Sky News. Raab avgick efter fyra månader som brexitminister den 15 november i fjol eftersom han motsatte sig Mays utträdesavtal med EU. Raab skriver i Mail on Sunday att han står för en mer ”optimistisk konservativ vision” och ska slåss för ett mer rättvist brexitavtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.