Det rör sig främst om unga män som utkämpar den gatukrigs-liknande protest som pågått i en månads tid i Venezuela. Foto: TT

27 april: Nattens nyheter – på en minut

Uppdaterad
Publicerad

Venezuela: Nya dödsfall efter protester mot Maduro

I samband med att oppositionen har demonstrerat varje dag i snart en månads tid har 29 personer mist livet, varav tre de senaste dygnen. SVT:s reporter på plats vittnar om gatukrigs-scener i en konflikt där ingen som helst lösning är i sikte.

Stor explosion vid flygplatsen i Damaskus

En stor explosion har inträffat nära Damaskus internationella flygplats i Syrien. Explosionen ska ha inträffat omkring klockan 04.20, svensk tid, och enligt SOHR-chefen varit kraftig och hörts över stora delar av staden.

21-åring mirakulöst räddad i Himalaya efter 47 dygn

Taiwanesiske vandraren Liang Sheng-yueh var ute och vandrade  med sin flickvän, i en otillgänglig del av ett bergsområde i Nepal, för sju veckor sedan. Helt plötsligt var de fast. Tre dagar innan räddningen kom dog flickvännen, men Liang har nu mirakulöst överlevt.

27 april: Detta händer idag

  • Riksbanken släpper besked om styrräntan
  • Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) frågas ut i KU efter uttalanden om rikspolischefen
  • Ishockey: Brynäs kan säkra SM-guldet i själtte finalmatchen mot HV71

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.