28 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man i Eskilstuna skjuten i benet – hittades i skogsområde

En polisinsats pågår vid Kronskogen i Eskilstuna efter att en skottskadad man anträffats i området på söndagskvällen. Två personer har anhållits.

Larmet om skottlossning inkom till polisen klockan 19.30. På plats anträffade polispartrull en skottskadad man i 30-årsåldern, som fick föras med ambulans till sjukhus. Senare under natten uppdagades att mannen blivit skjuten i benet och att skadorna inte är livshotande.

– Platsen är avspärrad och vi utför en teknisk undersökning, säger Daniel Johansson, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Zelenskyj varnar för nya robotattacker

Ryssland väntas fortsätta attackera Ukraina med robotar och den kommande veckan kan bli lika svår som den förra, varnar president Volodymyr Zelenskyj.

– Vi förstår att terroristerna förbereder nya attacker. Så länge de har robotar kommer de inte att sluta, säger Zelenskyj i sitt kvällstal på söndagen.

De senaste ryska attackerna mot energiinfrastruktur har lett till omfattande strömavbrott i landet.

BBC-journalist gripen vid covidprotester i Kina

En journalist som arbetar för BBC greps bryskt av kinesisk polis när han rapporterade från protester mot hårda covidregler i Shanghai på söndagskvällen.

Journalisten Edward Lawrence blev slagen och sparkad under gripandet, enligt BBC. Bilder på sociala medier visar hur han dras ned i marken i handbojor. I en annan video hörs han ropa: ”Ring konsulatet nu”.

Lawrence hölls kvar i flera timmar innan han släpptes, enligt det brittiska public serviceföretaget.

– BBC är extremt oroade över behandlingen av vår journalist Ed Lawrence, som greps och handfängslade när han rapporterade från protesterna i Shanghai, säger en talesperson från BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.