Foto: Alex Brandon/AP/TT

3 oktober: Nattens nyheter

Publicerad

Donald Trump har förts till militärsjukhus

Donald Trump har förts till ett militärsjukhus, uppger Vita huset. Han kommer att vara på sjukhuset som förebyggande åtgärd efter att ha testat positivt för covid-19.

– Jag tycker att jag mår väldigt bra men vi ska säkerställa att allt går bra, säger presidenten i en videohälsning på Twitter.

Explosion i Malmö

Polisen har larmats till de centrala och norra delarna av Malmö efter en hög smäll. När polisen kom till området fick de ny information om att något detonerat i anslutning till en lokal. Lokalen och byggnaden har materiella skador men inga personer har skadats.

Rosenqvist femma – tappade på slutet

Felix Rosenqvist hade ett gyllene läge att ta sin andra pallplats för säsongen i Indycar. Men Felix blev en förlorare på slutvarven i Indianapolis. Chip Ganassi-föraren tappade från andra till en slutlig femteplats i mål.

– Bra med poäng idag men det var andraplatsen vi skulle haft, konstaterar Felix i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.