Under 2016 dödades 20 000 elefanter i Afrika för sina betars skull. Efterfrågan på elfenben har ökat och det används exempelvis till prydnadsföremål. Foto: Brennan Linsley/TT, Ben Curtis/TT

30 maj: Nattens nyheter – på en minut

Uppdaterad
Publicerad

Tågproblem leder till miljontals försenade brev

Störningar i tågtrafiken har gjort att över 1,7 miljoner brev blivit försenade det senaste året. Urspårningar, trasiga växlar och nedfallna kontaktledningar är några av de problem som ligger bakom. Det visar nya siffror som Postnord tagit fram åt SVT Nyheter.

Åtta döda vid attentat mot glasscafé i Bagdad

Minst åtta personer dödades när ett fordon lastat med sprängämnen exploderade vid ett populärt glasskafé i Bagdad i Irak, rapporterar landets säkerhetskällor.

Massiv tjuvjakt på elefanter – ändå köper svenskar elfenben

En ökad efterfrågan på elfenben har skapat en katastrofal situation för världens elefanter. Trots det uppger fyra procent av svenska resenärer att de köpt elfenben på resa.

30 maj: Detta händer i dag

  • Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) håller riksförbundsstämma.
  • Fotboll: Sveriges trupp till U21-EM tas ut.
  • Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besöker San Francisco och kommer bland annat träffa Condoleezza Rice
  • Två kvinnor som misstänks för mordet på Nordkoreas Kim Jong-Un Kim Jong-Nam inför rätta i Malaysia.
  • Norge: Nordiskt statsministermöte avslutas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.