Demokraternas senatledare Harry Reid (till höger) riktar hård kritik mot FBI-chefen James Comey. Foto: TT

31 oktober: Nattens nyheter – på en minut

Uppdaterad
Publicerad

Tung demokrat anklagar FBI-chefen för lagbrott

Demokraternas ledare i den amerikanska senaten anklagar nu FBI:s chef James Comey för att ha brutit mot lagen när han publicerade sitt brev om FBI:s nya utredning av Hillary Clintons mejlserver. Under natten stod det också klart att processen med att granska de tusentals nya mejlen har börjat. Justitiedepartementet har fått en fullmakt som tillåter de federala agenterna på FBI att börja söka igenom mejlen.

Man hittades ihjälskjuten i Göteborg

En man hittades död i Lövgärdet i Göteborg på söndagskvällen, uppger flera medier. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt medieuppgifter har mannen blivit skjuten.

Rysk politiker: Norge kan bli mål för kärnvapen

Högt uppsatte ryske försvarspolitikern Frants Klintsevitj antyder i en intervju med norska TV2 att Norge numer är ett potentiellt mål för Rysslands kärnvapen, sedan Norge tillåtit USA att placera 330 soldater i landet för roterande övningar och träning.

31 oktober: Detta händer i dag

  • Påven landar i Sverige för ett två dagar långt besök. SVT Nyheter rapporterar från påvens besök under hela dagen.
  • I dag presenteras gymnasieutredningen, som bland annat tar upp betyg och obligatoriskt gymnasium. Sänds direkt i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.