4 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Här slår Nils van der Poel nytt världsrekord – ”Otroligt”

Nils van der Poel är ny världsrekordinnehavare på 5 000 meter. Svensken slog rekordet på en världscuptävling i Salt Lake City.

Den nya världsrekordtiden är 6.01.56.

Världscupen i skridsko fortsatte med tävling i Salt  Lake City. Mycket av snacket inför tävlingen handlade om Nils van der Poel skulle ha chansen att slå nytt världsrekord på 5 000 meter.

Minst 13 döda i IS-dåd i irakiska Kurdistan

Minst tretton personer – tre civila och tio Peshmerga-soldater – har dödats i en bergsby söder om Arbil i irakiska Kurdistan.

Enligt de kurdiska styrkorna gick jihadister till attack mot civila, varpå Peshmerga-soldater som svarade på attacken dödades i en explosion.

Terrorrörelsen IS har tagit på sig ansvaret för angreppet genom sina egna kanaler.

Elev sköt ihjäl 4 personer i USA – nu efterlyses föräldrarna

Föräldrarna till den 15-årige pojke som sköt ihjäl flera skolkamrater i Michigan, USA, i tisdags anklagas också för brott.

De har lämnat orten och efterlyses av polis.

15-åringens mamma och pappa anklagas formellt för ungefär dråp genom oaktsamhet (involuntary manslaughter). Några timmar efter att anklagelserna tillkännagavs konstaterade myndigheterna att paret inte gick att hitta.

Som anklagade ska de två inställa sig i rätten och meddela hur de förhåller sig till misstankarna. Nu har en efterlysning utfärdats.

– Om de tror att de kommer att komma undan, så kommer de inte att göra det, säger Michael Bouchard, sheriff i Oakland County, till CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.