Sebastian Ohlson fick ta ledigt från jobbet efter nattens brand. Foto: Privat

”Allt var smält till en stor klump”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Ohlson bor i Sollentuna. Hitills har upploppen i Husby varit något han läst om i tidningen. Men i natt var det hans arbetsbil som stod i brand.

– Vad fan ska jag göra nu? Alla mina verktyg, allt jag använder för att kunna jobba är totalförstört, säger Sebastian till SVT Nyheter.

Sebastian låg och sov när telefonen ringde. Det var en granne som berättade att två bilar brann på gatan nedanför – en av bilarna var Sebastians. Ett par polisbilar och en brandbil var i full gång att släcka elden när han kom ut på gatan.

Under två dygn har liknande bilbränder synts på gatorna i Husby. Nu har skadegörelsen spridit sig. I natt har bilar satts i brand i Kista, Tensta, Jakobsberg, Norsborg, Vårberg, Skarpnäck, Skärholmen, Fittja, Bredäng. Och i Sollentuna, på Sebastians gata.

–Om man sitter i en dålig situation blir det inte bättre av att förstöra för andra människor. Det blir tvärtom, säger han.

Idag är Sebastian Ohlson ledig från arbetet som snickare. Han har inget val. För kunna jobba behövs en bil och verktyg.

– Allt vara bara som en stor, smält, metallklump, säger han till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.