Ami: ”Varför ska de skjuta här – mitt i ett affärscentrum?”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har bott i området i 30 år, hon har aldrig varit med om något liknande. Efter skjutningen i Kristianstad i går såg hon en av de skadade lastas in en ambulans.

– Sedan kom det massvis med poliser som nästan omringade hela området, säger Ami Sjöberg.

Tre personer blev skjutna utomhus vid Gamlegårds centrum i Kristanstad. Deras skador beskrivs som allvarliga men inte livshotade. Ami Sjöberg arbetar på en skola som ligger nära centrum.

– Det kunde ha hänt mig om jag hade varit här på platsen när det hände. Det var massa folk här när det hände. När man skjuter såhär så kan man skada oskyldiga som inte har gjort något, säger Ami Sjöberg.

Skottlossning i Gamlegården

”Tror eleverna känner oro”

Hon har bott i området i 30 år och har svårt att ta in vad som hänt. Hon arbetar som städerska på den närliggande skolan.

– Det känns oroligt. Jag börjar jobba tidigt på morgonen och går förbi här. Då vet man inte vad som skulle kunna hända. Jag känner mig otrygg när man går ensam på morgonen för man vet inte vilka personer man möter.

Hon tror att tisdagens skjutning kommer påverka flera.

– Jag tror eleverna som går på skolan känner oro. Det finns också en gympasal där det är aktiviteter på kvällen.

”Det kunde ha varit jag”

Tre personer kunde gripas på tisdagskvällen misstänkta för skottlossningen. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Två män, i 20 respektive 30-årsåldern, och en kvinna i 60-årsåldern vårdas på Centralsjukhuset i Kristianstad efter skottlossningen.

– Jag tänker på den äldre kvinnan. Jag tycker synd om henne. Jag tänker att det kunde ha varit jag, säger Ami Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet