Amineh Kakabaveh säger sig ha ”utsatts för helt orimliga påhopp från Vänsterpartiets ledamöter och ledning”. Foto: Noella Johansson/TT

Amineh Kakabaveh slår tillbaka mot Vänsterpartiets ledning efter uteslutningen: ”Ljuger”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet vill utesluta Amineh Kakabaveh efter år av konflikter. Nu slår hon tillbaka mot partiledningen, som hon anklagar för lögn och mobbning.

I dag kom beskedet att Vänsterpartiet vill utesluta Amineh Kakabaveh. Konflikten mellan partiledningen och den omstridda riksdagsledamoten har pågått i flera år: bland annat anklagas Amineh Kakabaveh för att inte medverka i partiets riksdagsarbete, för att sprida fejkade nyheter samt för att behandla partikamrater dåligt.

I ett inlägg på Facebook slår Amineh Kakabaveh tillbaka mot partisekreteraren Aron Etzler, som hon anklagar för lögn. Beskedet att hon har uteslutits ska ha kommit i samband med en intervju med Sveriges Radio.

”Aron Etzler ljuger om att han har försökt att kontakta mig. Detta är inte sant. Jag har därför inte kunnat ta del av alla anklagelser. Det sägs att jag struntar i att gå på riksdagsgruppens möten. Vad som är sant är att jag sedan i höstas har varit sjukskriven från dessa möten på grund av mobbning och utfrysning. På samma sätt var jag också sjukskriven när statsministeromröstningen hölls”, skriver hon.

”Orimliga påhopp”

Amineh Kakabaveh säger sig också ha ”utsatts för helt orimliga påhopp från Vänsterpartiets ledamöter och ledning”.

”Senast i våras kallades jag av ledamoten Daniel Riazat på sociala medier för 'rasist, islamofob, antirasist och en belastning för partiet'. Detta har flera i riksdagsgruppen och partistyrelsens ledamöter gjort i många år. Det finns inga gränser för vilka påhopp den högsta ledningen har tillåtit.”

Hon hävdar också att partiet har motarbetat hennes arbete mot hedersförtryck och fundamentalism.

”Jag har gått före och tvingat partiet att ändra sig. Jag har talat om den verklighet som många inte har velat se. En verklighet som finns, även om inte Vänsterpartiet har hunnit fatta kongressbeslut på att balkongflickor, moralpoliser eller äktenskapsresor finns.”

Hon fortsätter:

”Vänsterpartiets ledningen har svikit sina socialistiska och feministiska ideal. Behandlingen av mig är bara ett exempel på detta.”

SVT Nyheter söker Amineh Kakabaveh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer